Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Augusztus 22. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tanszercsomagot és könyveket adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

Tanszercsomagot és könyveket adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

A tanévkezdés alkalmából 1358 tanszercsomagot és több mint 600 könyvet adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat - közölte a szervezet kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Dobis-Lucski Zsófia elmondta: a tanszercsomagokat a következő hetekben juttatják el magyarországi és határon túli gyerekeknek.

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampányban a kisebbek csak tanszereket, az idősebbek pedig a szeretetszolgálat és a Magyar Olvasástársaság együttműködésével öt kiadó - Móra Kiadó, Geopen Kiadó, Pagony Kiadó, Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó - jóvoltából mesekönyveket, ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő olvasmányokat is kapnak.

Az együttműködéssel az olvasás kiemelkedően fontos szerepére hívják fel a figyelmet - írta a szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idézték Pompor Zoltánt, a Magyar Olvasástársaság elnökét, aki kiemelte: kutatások mutatják, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek naponta 15 percet mesélnek és vannak saját könyveik, lényegesen jobb a szövegértésük, illetve jobban szerepelnek az iskolában.

A felajánlást Szilágyi Kinga, a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális és adománykoordinációs szolgálatvezetője vette át, aki azt mondta: a Magyar Olvasástársasággal olyan programokat, köztük könyvgyűjtéseket, módszertani segédanyagok kidolgozását, olvasótársképzést szeretnének megvalósítani, amelyek kézzelfogható segítséget adnak a családoknak ahhoz, hogy a gyermekeiknél a mesehallgatás és a könyvolvasás mindennapos élménnyé váljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket