Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Június 04. 10:35, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó Péter ma reggel a Magyar Televízióban azt mondta, hogy a magyar kormány minden olyan javaslatra nyitott, amely a magyar jegybank függetlenségét növeli.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt mondta, Varga Mihály az ésszerűség határáig fog elmenni a tárgyalásokon, a nemzeti érdeket pedig mindig szem előtt fogja tartani.

Szíjjártó Péter mindezt annak kapcsán mondta, hogy mégsem szavaz ma a parlament a jegybanktörvény módosításáról. Varga Mihály az IMF/EU tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter azzal a kéréssel fordult Rogán Antalhoz, hogy halasszák el a szavazást, az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései és a tárgyalások előkészítése miatt. A frakcióvezető azt mondta, támogatja Varga Mihály kérését és szerinte a frakció is ezen az állásponton lesz. Rogán Antal szerint a halasztással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy az IMF és a kormány megállapodjon a nyitva maradt, vitás kérdésekről.

A TV2-nek is nyilatkozó Szíjjártó Péter, Simor András jegybank elnök fizetéséről szólva méltányossági, igazságossági kérdésnek nevezte, hogy az, aki magas hivatalt tölt be a közszférában, ne keressen többet kétmillió forintnál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket