Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 18. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Svájc nem rögzít, csak lazít

Svájc nem rögzít, csak lazít

A befektetők csalódottak voltak a szerdai svájci kör után.

A piaci pletykákkal szemben a svájci jegybank nem jelentett be árfolyam-rögzítési célt az euróval szemben, csak plusz likviditás biztosításáról döntött a bankok számára. A korábbi 120-ról 200 milliárd svájci frankra emelik azt a látra szóló betétmennyiséget, amelyet a kereskedelmi bankok tartanak a központi banknál.

Ez az óvatos frankmennyiség növelés, csalódást okozott a piacon. Mint ahogy az is, hogy a kormány 2 milliárd frankos gazdasági támogatásról döntött mindössze az erős frankárfolyam ellensúlyozására, amely miatt főleg a svájci exportőrök szenvednek. Nagy mozgás volt egyébként tegnap a frank árfolyamában. A kurzus 234 és 242 között ugrált. Most éppen 236 forintot kell adni a svájci frankért.

Idehaza a kormányzati kommunikációs államtitkárság tájékoztatása szerint 576 ezer háztartásnak van lakáscélú jelzáloghitele, és minden ötödik magyart érinti a lakáshitelezés. Az eladósodott háztartások közel felének van devizaalapú lakáskölcsöne. A kormány kampányba kezd az árfolyamrögzítés mellett. Jelen pillanatban ugyanis a fizetési nehézségekkel küzdő adósoknak ez jelentheti az egyetlen túlélést. Persze nagy kérdés, hogy mi lesz 2014 után, a még inkább feltornyosuló hitelekkel.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket