Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 12. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Pénzhez jutottak a nyugat-dunántúli kórházak

Pénzhez jutottak a nyugat-dunántúli kórházak

Csaknem kétmilliárd forintot nyert rehabilitációs ellátásának fejlesztésére tizenkét, konzorciumban pályázó nyugat-dunántúli kórház – erősítette meg az MTI értesülését a Petz Aladár kórház főigazgató–főorvosa.

Tamás László János elmondta: eredetileg kilencvenszázalékos támogatást kapott a projekt, ezt egészítette ki az állam. A megyei kórházak közül a szombathelyi az összeg tizenöt, a zalaegerszegi kilenc, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pedig tizenegy százalékát kapja.

Hozzátette, a mintegy kétszázmilliós forrásból felújítják pszichiátriai és addiktológiai betegekkel foglalkozó téti rehabilitációs intézményüket, valamint Győrben külön gyermekpszichiátriai részleget alakítanak ki. Mint mondta, eddig ez a részleg hol a kórház gyermek-, hol a pszichiátriai osztályán kapott helyet. Mindkét helyen kakukktojás volt, hiszen előbbin a kamaszkori problémák vagy szenvedélybetegségek kezelése, utóbbin a beilleszkedési zavaros, egészen fiatal páciensek ellátása nem vágott teljesen a profilba.

A főigazgató közlése szerint emellett mozgásszervi rehabilitációs részlegük eszközparkját újítják fel a pénzből; erre a célra körülbelül 40 millió forintot fordítanak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket