Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti -fotó: nagyszinpad.hu

Nagy-Szín-Pad! - A Lóci Játszik nyerte a tehetségmutatót

Nagy-Szín-Pad! - A Lóci Játszik nyerte a tehetségmutatót

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombaton este a fővárosi Akvárium Klubban.

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek.

A döntő másik két résztvevője a Jónás Vera Experiment és a Mörk volt. Mindhárom előadó húszperces blokkot adott elő élőben. A közönség SMS-ben, Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on szavazhatott.

A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton, a Campus Fesztivál, valamint az Akvárium Klub nagyszínpadára, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, felléphet a Petőfi Zenei Díj showműsorában, valamint a Budapest Parkban.

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói a Mörk zenekart választották ki, az MTVA jóvoltából ez a produkció képviselheti Magyarországot a 2018-as groningeni Eurosonic Festivalon. Mindhárom döntős előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, emellett a győztes a siófoki Plázs nyitókoncertjén is.

A győztes Lóci Játszik története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. Tavaly megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, idén kiadták második albumukat és Fonogram-díjat nyertek Az év felfedezettje kategóriában.

A Lóci Játszikban Csorba Lóci (basszusgitár, ének), Dobozy Ágoston (zongora), Fülöp Bence (gitár), Fábián Tibor (dob), Seress Bence (szaxofon), Rácz Dániel (trombita) szerepel. A zenekar a döntőben öt számot adott elő: az Annak jobb; a Kár, hogy elhagytál; az Ó nincs, a Napölel; valamint a Nem táncolsz jobban, mint én című dalt.

A szintén döntős Jónás Vera Experimentet a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb énekes-dalszerzője vezeti. A tavaly Junior Artisjus-díjjal elismert Jónás Vera csapata tavaly kiadott Tiger, Now! című albuma idén szintén Fonogram-díjat kapott mint Az év hazai alternatív vagy indie rock hangfelvétele.

A finálé harmadik szereplője, a Mörk teljesítményét komolyan befolyásolta, hogy a frontember Zentai Márk hangszál- és gégegyulladás miatt orvosi utasításra nem énekelhetett, így a csapat alapvetően instrumentális blokkot adott elő. A Eurosonic Festivalon indulásra kiválasztott Mörk stílusát stand-up jazz, filozófikus pop jelzővel is illetik, a csapat június 3-án Hamburgban Gregory Porter előzenekaraként lép fel.

Az idén negyedszer megrendezett Nagy-Szín-Pad! célja, hogy a kiválasztott előadók karrierje lökést kapjon. A döntőbe jutáshoz a 23 tagú szakmai zsűri pontjainak átlaga, valamint a közönség által leadott voksok 50-50 százalékban számítottak. A május 19. és 22. között tartott elődöntőkben a három finalista mellett még Petruska, a Qualitons, a Dope Calypso, a Konyha és Sena szerepelt.

Az elődöntő valamennyi résztvevője meghívást kap az említett fesztiválokra. Lobenwein Norbert főszervező a döntős produkciók elhangzása után bejelentette: a szakmai zsűri által a nyolc elődöntős közül legjobbnak ítélt produkció, a Dope Calypso különdíjként felléphet az Akvárium Klub és a Budapest Park színpadán.

A döntő vendégfellépője a Fran Palermo és a Bagossy Brothers Company, a tehetségmutató két tavalyi résztvevője volt. A Petőfi TV és a www.petofilive.hu élőben közvetítette a Nagy-Szín-Pad!-ot, de a Petőfi Rádió is figyelemmel kísérte az eseményeket. Idén az MVM Zrt. és a Recorder is a kezdeményezés mellé állt.

A 2014-ben első ízben megrendezett Nagy-Szín-Pad!-ot a Mary PopKids nyerte, 2015-ben az Ocho Macho, tavaly a Bohemian Betyars lett a győztes.

Címkék: lóci, nagyszínpad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket