Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 29. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Motoros felvonulás lesz Devecserben

Motoros felvonulás lesz Devecserben

Motoros felvonulás lesz április 30-án hétfőn Devecserben, a város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért látja vendégül a magyar motoros társadalom tagjait.

Kovács László alpolgármester az MTI-nek vasárnap elmondta, a motorosok önzetlenül segítettek a devecserieknek a bajban, a katasztrófát követően azonnal gyűjtést szerveztek. – Akkor a motorosok csapata közel egymillió forintot gyűjtött össze, s most a vörösiszap utáni várost szeretnénk megmutatni nekik, s ígéretünknek megfelelően vendégül látjuk őket a megújult városban – tette hozzá.

A motorosok menete hétfőn délelőtt tízkor indul Budapestről, és többen csatlakoznak majd útközben Székesfehérvár, Csór, Várpalota környékéről is – mondta Horváth László, a szervező MZ Club Hungary egyesület vezetője. A gyűjtést 2010 októberében kezdték el Budapesten, egy-egy motoros 100 kilométernyi üzemanyag árát ajánlotta fel jótékony célokra.

A motoros felvonuláson várhatóan több mint 100, az ország különböző tájáról érkező motoros dübörög végig az úton, Budapestről, az egyik M7 melletti benzinkút parkolójából indulva. A menet a tervek szerint 13 órára érkezik Ajkára, s onnan rendőri felvezetéssel érkeznek Kolontáron át Devecserbe.

Az attrakció keretében az előzetesen regisztrált motorosok megtekintik a helyreállítást és az újjáépítést az iszapkatasztrófa sújtotta településeken.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket