Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 11. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megválasztották Magyarország legszebb szőlőbirtokait

Megválasztották Magyarország legszebb szőlőbirtokait

Három kategóriában hirdették ki Magyarország legszebb szólóbirtokait - közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Bozzai Zsófia elmondta: három kategóriában - kis-, közép-, és nagybirtok - indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a versenyben.

A weboldalra regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is - ismertette a főszerkesztő.

A tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről, a második Szekszárdról a Tringa Borpince, a harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi.

Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első, a Koch Borászat Borotáról, a Hajós-Bajai Borvidékről a második, és a szekszárdi Schieber Pincészet a harmadik.

A középkategória győztese, az Eszterbauer Borászat tulajdonosa, Eszterbauer János a műsorban arról beszélt: 16 éve folyamatosan építkeznek, a borbarátok és a turisták szavazatai pedig visszaigazolták azt, hogy milyen elegáns és szép környezetet építettek Szekszárdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket