Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 06. 15:02, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Láncra vert három kiskutyát és egy macskát, majd elköltözött a nő

Láncra vert három kiskutyát és egy macskát, majd elköltözött a nő

A gyanú szerint egy 43 éves erdőkertesi nő láncra kötve bezárt három kistestű kutyát és egy macskát, majd elköltözött. A gödöllői nyomozók most fejezték be a 2018-as büntetőügyet.

Egy helyi férfi jelezte a közterület-felügyelőnek 2018. március 12-én, szomszédját egy hete nem látta, állatai azóta étlen-szomjan maradtak. A közterület-felügyelő értesítette a rendőröket, akiket a háznál lesújtó látvány fogadott: három kiskutya és egy macska volt szemmel láthatón elhanyagolt állapotban bezárva és láncra kötve. Koszosak, bolhásak voltak, nyakukon a lánc kikoptatta a szőrt – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy étellel csalogatták ki odújukból a csontsovány jószágokat, majd megitatták és megetették őket. Miután ellátták és menhelyre szállíttatták a szerencsétlenül járt állatokat hely-, és személyismeretük alapján azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható 43 éves M. Lajosnét. Lakó-, és tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az alapján fogták el a győri rendőrök, majd előállították és kihallgatták.

Az asszony a bűncselekményt nem ismerte be, azt is tagadta, hogy az erdőkertesi ingatlanában állatai lettek volna.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 43 éves nővel szemben állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Címkék: állatkínzó, kutya, macska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket