Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 03. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Az autósok 91 százaléka talált a jelenleginél olcsóbb kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb)

A netrisk.hu-n végzett első 300 ezer díjszámítás alapján, a clb.hu-n tarolt a K&H, a Wabard a Posta és az Uniqa bizosító, sokan választották az Allianzot, a többi biztosítónál viszont alig kötöttek szerződést - közölték az internetes alkuszok az MTI-vel.

Az első napon, azaz kedden, a clb.hu honlapján 15 százalékkal alacsonyabb áron, átlagosan 15.100 forintért kötöttek kgfb-t az ügyfelek. A netrisk.hu-n megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12.600 forint, csaknem 30 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Vagyis a váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható. Az árakat összevetve a KÖBE áll az első helyen, a megkötött szerződésekből ugyanakkor a legtöbbet az Uniqa viszi el eddig ennél az alkusznál.

A biztositas.hu on-line alkusz korábban jelezte, hogy az a biztosító, amelyik ebben a kampányban piacot szerez, az várhatóan megtarthatja az új ügyfeleket a további években is, mivel ennél alacsonyabb díjak már nem várhatók.

A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen a netrisk.hu-nál, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a K&H Biztosító következik a sorban.

A díjai alapján harmadik a Wabard, de a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötő Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek 96 százaléka újrakötés, vagyis döntően a meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket, az ezzel járó díjkedvezményért. Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a tizedik helyen áll jelenleg a biztosítói versenyben.

A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanazok a biztosítók állnak a netrisk.hu-nál: ezek a Signal és a Generali.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket