Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 12. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Korábban kapnak pénzt októberben a nyugdíjasok

Korábban kapnak pénzt októberben a nyugdíjasok

Az októberi nyugdíjat a vártnál 3-4 nappal korábban szállítja ki a Magyar Posta, amely a 2011. évi nyugdíj-kifizetési naptárban eredetileg október 31-ét jelölte meg nyugdíj-kifizetési napként, az azonban vasárnap lesz.

Az utalványok kifizetését a pihenőnappá kijelölt időpont előtt kell elvégezni - írja a hvg.hu.

A Magyar Posta a 2011. évi nyugdíj-kifizetési naptárban eredetileg október 31-ét jelölte meg nyugdíj-kifizetési napként, mivel a nyugellátások kifizetési munkálatainak előkészítése során még nem állt rendelkezésükre a Nemzetgazdasági Miniszter azon rendelete, amelyben az idei munkaszüneti napok körüli munkarendet jelölik ki.

Mivel október 31. pihenőnap, az e napon esedékes járandóságok kifizetésére végül más időpontokat jelölt ki a Magyar Posta: az október 31-i kifizetésben érintett nyugdíjasok számára az utalványaik kifizetését a pihenőnappá kijelölt időpont előtt kell elvégezni.

Azok a kézbesítő posták, akik az ütemezés alapján október 31-én kifizetést teljesítenének, az e napon esedékes ellátások kézbesítését október 27. és 28. kifizetési napokra ütemezték át. Akinek a nyugdíj-kifizetési naptár szerint október 31-én esedékes a nyugdíja, a korábban történő kifizetés időpontjáról a kézbesítőjétől, illetve a lakóhelyén illetékes kézbesítő postahelyen kaphat információt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket