Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Június 23. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén is gyenge gyümölcstermés várható

Idén is gyenge gyümölcstermés várható

Ez már a harmadik olyan év, amikor gyenge gyümölcstermés várható – mondta Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója kedd reggel az M1-en.

Az igazgató elmondta, egy átlagos év termésének csak a negyede várható kajszibarackból, de kevesebb lesz őszibarackból, almából, meggyből és cseresznyéből is.

A gyenge termés a tavaszi fagy, az aszály, a nyár eleji esőzések és az enyhe tél miatt van.

„Nem egy jó év azt kell, hogy mondjam, s azt látjuk, hogy óriási elkeseredés van az ágazatban, a gyümölcstermesztők jó része gyakorlatilag olyan pszichés terhelést kénytelen elviselni az elmúlt két három évben, ami igencsak megviseli őket, hiszen a tavalyi és a tavalyelőtti év sem volt jónak mondható” – fogalmazott Hunyadi István.

Hozzátette, most éppen a meggy- és a cseresznye termelők figyelhetik, ahogy az egész éves munkájuk gyümölcse „lerohad” a fáról, hiszen pontosan ilyen károkat okoz a hosszan tartó esőzés.

Címkék: gyümölcs, termés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni