Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 27. 15:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Házi őrizetben a társát lelövő olasz vadász

Házi őrizetben a társát lelövő olasz vadász

A Komáromi Járásbíróság egy hónapra házi őrizetbe helyezte azt az olaszt vadászt, aki pénteken este a fegyveréből leadott lövéssel halálosan megsebesítette Bakonysárkány és Aka között olasz vadásztársát

- közölte az MTI-vel a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője. Jakabovits Péter hétfői tájékoztatása szerint a férfi magyar barátjával a tervezettnél korábban lejött a magaslesről, fegyverét viszont tűzkész állapotban hagyta. A földön megbotlott és puskája elsült.

A lövés a tőle 90 méterre lévő vadásztársát találta el, aki jó barátja volt. Az áldozat súlyos tüdősérülése miatt a helyszínen életét vesztette.

A járásbíróság az elkövetőt egy hónapra házi őrizetbe helyezte, mivel tartani lehet a szökés és elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől.

A házi őrizetre Magyarországon kerül sor, mert a gyanúsítottnak háza van itt, és egy bejegyzett gazdasági társaság ügyvezetője. Anyagi és családi viszonyai rendezettek - ismertette a sajtószóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket