Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 11. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap:

Mezőnagymihályon polgármestert, Kisszekeresen településvezetőt és képviselőket is választanak, Pusztahencsén pedig megismételt polgármester-választást rendeznek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőnagymihályon az előző polgármester, a független Vályi László tavaly októberi halála miatt írtak ki időközi választást. A polgármesteri címért Konczné Tegzes Erika jelenlegi alpolgármester és Némethné Kovács Andrea indul, mindketten függetlenként. A választói névjegyzékben 853-an szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen azért tartanak időközi választást, mert az 550 lakosú község képviselő-testülete tavaly októberben feloszlatta magát. Két éven belül ez a második önkormányzati választás Kisszekeresen: a települést eddig vezető Berki Balázst (független) 2016 decemberében szintén időközi voksoláson választották meg. A polgármesteri székért a független Váradiné Vincze Szilvia egyedüliként indul, a négy képviselői helyre tizenegy független jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében 452-en szerepelnek.

A Tolna megyei Pusztahencsén megismételt polgármester-választást rendeznek vasárnap, mert a december 17-én tartott időközi választás eredményét a Pécsi Ítélőtábla a választási törvény megsértése miatt megsemmisítette. A 930 lakosú faluban a választásra jogosult 816 helybéli két független jelöltre, Iker Ibolya korábbi polgármesterre és Bán Istvánra szavazhat.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket