Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Február 05. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fónagy: az Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek

Fónagy: az Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek

Az Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek, azok gyakran nem felelnek meg a magyar jogszabályoknak - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János kiemelte, hogy a taxisoknak - az uber-sofőrökkel szemben - szigorú tárgyi és személyi feltételeknek kell megfelelniük. Egy taxisnak például pályaalkalmassági vizsgát kell tennie, gyakran kell orvosi felülvizsgálatra mennie, gépkocsijának meg kell felelnie a szigorú vizsgaelőírásoknak, és a jármű nem lehet 10 évesnél idősebb.

Hangsúlyozta azt is, hogy az uber-sofőrök nem rendelkeznek az utasra vonatkozó élet- és vagyonbiztosítással sem.

Fónagy János beszámolt arról, hogy a taxisokkal jövő héten szerdán újra egyeztetnek. Olyan átfogó megoldást kell találni, amely az utazó közönség számára népszerű módszereket átveszi, ugyanakkor a magyar érdekeket, a magyar jogszabályokat és a magyar utasok biztonságát súlyosan sértő tevékenységet megakadályozza - mondta.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nagy kockázatot vállalnak azok, akik az Uber rendszerében fuvaroznak, mert a szabálysértő uber-sofőrökre a rendőrség és az adóhivatal is bírságot szabhat ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket