Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 22. 08:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Nem az a meglepő, hogy Magyarország nem vállalja, hogy befogad más uniós tagállamokból illegális bevándorlókat, éppen ennek ellenkezője lett volna az.

Vélekedett az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Emlékeztetett: az idén vetődött fel, hogy kvóták alapján tehermentesítenék valamelyest Görögországot és Olaszországot az odaérkező menekültáradat terheitől, majd ennek helyébe lépett az önkéntes vállalás gondolata; azt már a múlt hónapban elfogadták, hogy Magyarország különleges helyzetben van, ezért nem tesz vállalásokat.

A szakember szerint a kvótarendszer nem csökkenti a migrációs nyomást; ehhez arra lenne szükség, hogy a válsággócokban, ahonnan ezek az emberek elindulnak, "valamiféle rend szülessen", valamint felszámolják a kiterjedt embercsempész-szervezeteket.

Talán ennek a helyzetnek a megoldására keres majd megoldási javaslatot az a konferencia, amit Budapesten rendeznek az ősszel - jegyezte meg Kovács István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket