Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 12. 17:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a civil szervezet a családok életét könnyebbé tevő kreatív ötleteket kívánja elismerni.

A NOE a díjakat olyan településeknek adományozza, amelyek koncepcióikkal, intézkedésekkel a családos közösségeket erősítik.

Az elismerésre a település nagyságától, a gazdasági forrásoktól függetlenül lehet jelentkezni, a pályázat beadásának határideje szeptember 15. - olvasható a csalad.hu oldalon kedden megjelent írásban.

A szervezet tájékoztatása szerint a szakmai elismeréssel járó kitüntetést októberben az Országházban vehetik át a nyertesek. A pályázatra minden - akár korábban már díjazott - önkormányzat jelentkezhet.

A pályázó önkormányzatoknak ismertetniük kell, milyen támogatást nyújtanak a friss házasoknak, az újszülöttek családjának, vagy hogy milyen a bölcsődei szolgáltatásuk. Arra hívták fel a figyelmet, hogy sok mindent lehet tenni a családok érdekében, és ezekhez a lépésekhez nem feltétlenül pénzre, sokkal inkább szervezésre, odafigyelésre van szükség.

A pályázatok elbírálásakor nagyságuk, lehetőségeik, adottságaik alapján vizsgálja az önkormányzatokat a NOE. A pályázat részleteiről a NOE honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke emlékeztetett arra, hogy először 2005. július 11-én, a népesedés világnapján adták át az elismerést. Úgy vélte, az első díjátadó óta a család értéke, a társadalomban elfoglalt helye ugyan változatlan maradt, de már más eszközökkel lehet ezt megőrizni.

Elmondta, hogy az Év családbarát önkormányzata 2018. címmel oklevelet, díjat kapnak a települések, és az elismerés logóját használhatják a levelezésükben.

A NOE elnöke hangsúlyozta, hogy a Magyarországot és egész Európát sújtó súlyos demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, amely a családok biztonságérzetét növeli azért, hogy merjenek gyermekeket vállalni - áll a csalad.hu cikkében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket