Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Április 26. 18:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Családbarát mobilapplikációt mutattak be

Családbarát mobilapplikációt mutattak be

A családbarát - pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető - intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be pénteken Budapesten.

Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Családháló elnevezésű alkalmazás elindítása alkalmából hangsúlyozta: a magyar kormány 2010 óta családbarát országot épít, ezért örömmel tapasztalják, hogy egyre szaporodnak a családokért dolgozó civil kezdeményezések országszerte.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a családok megerősítéséről folytatott nemzeti konzultáció is megerősítette: a társadalom támogatja azt a törekvést, hogy az erős családok váljanak a nemzet alkotóköveivé. Ezt szolgálja a kormányzat családtámogatási programja is - tette hozzá.

Ezen törekvéseket mindinkább magukénak érzik a civil szervezetek és a gazdaság szereplői; a családok mindennapi életét segítő kezdeményezések sorába illik a Családháló alkalmazás is - mondta Beneda Attila.

Székely Attila, az applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője arról beszélt, hogy 9 hónapos munkával gyűjtötték össze azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását.

Mindennek nyomán több mint ezer helyszín érhető el az alkalmazással. Ezek, a többi között lehetővé teszik, hogy a szülők tisztába tegyék vagy megszoptassák kisgyermeküket - fűzte hozzá.

Közlése szerint azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok, kormányablakok mindegyike eleget tesz ennek a követelménynek, illetve a nagyobb áruházak, közművelődési és szolgáltató intézmények döntő többsége is.

Arról is beszámolt, hogy a kormányzat 7 millió forinttal támogatta az applikáció megvalósítását.

Az alkalmazás egy térkép segítségével jeleníti meg a családbarát helyeket. Tájékoztatást kaphatnak a felhasználók az intézmény által nyújtott családbarát szolgáltatásokról, illetve útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket