Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 26. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Bor- és pálinkaverseny Nakon

Bor- és pálinkaverseny Nakon

A naki gazdák az idei évben is megtartották szokásos bor- és pálinkaversenyüket.

A borok bírálatát Stemler József, Kelemen Sándor és Musicz László kapospulai gazdák végezték. A mustrára összesen 33 bor érkezett. A fehér borok száma 12, a vöröseké 21 volt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Stermler József és Kelemen Sándor elmondták, az évjáratnak megfelelően finom borokat kóstolhattak a mai napon, különösen a vegyes fehér borok hozták a várt eredményt. Hibás, rosszul kezelt, illetve kénhidrogénes borokkal nem találkoztak. Megállapították továbbá, hogy a vörös boroknál inkább az un. fajborok szerepeltek
jobban.
A legeredményesebb gazdák a következők voltak: Kacz Sándor, Kőszegi Zoltán, Dukai Margit, Peitler Pincészet, Fehér István. A Nagy arany minősítést Kőszegi Zoltán vegyes fehér bora érdemelte ki.

A pálinkaversenyre összesen 43 mintával neveztek a gazdák. A bírálatot Füleki Zoltán, Szabó Zoltán és Bodó Imre dombóvári gazdák végezték. A bizottság nevében Füleki Zoltán és Bodó Imre mondtak értékelést. Kiemelték, hogy az idei évben nagyon szép és hiteles felcímkézett üvegekkel neveztek a gazdák. Ebből is látszik, hogy már negyedik megmérettetés volt az idei.
Füleki Zoltán kitért a cefrekészítés helyes módjára. Ebben a tekintetben is fejlődés tapasztalható. Ismertetőjében kiemelte az un. kuriózumokat is pl. céklapálinkát is kóstolhattak az idei évben, de a szeder, a vadkörte, a vadalma, illetve a fekete ribizli is meglepték a zsűrit. Bodó Imre kedvező évjáratra tért ki és elmondta, hogy cukorfokban is jó termést adó év volt a 2017-es és az sem elhanyagolható, hogy egészséges gyümölcsöket szüretelhettek a gazdák, amely tény ki hatott a cefre és azon keresztül a párlatok minőségére is.
A legeredményesebb gazdák a következők voltak: Isó Lajos, Kacz Sándor, Kőszegi Zoltán, Gubicza Ferenc, Papp Urbán Bea, Tölösi Norbert, és Dukai Margit. A Nagy arany minősítést Kacz Sándor 2016-os évjáratú Körte pálinkája érdemelte ki.

Az eredményhirdetést Rácz Róbert polgármester köszönő és üdvözlő szavai után kötetlen beszélgetés és a közösen elfogyasztott disznótoros vacsora követte.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.