Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

- mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára kedden Mocsán, ahol a Településfásítási Program keretében fát ültetett.

Szentpéteri Sándor kiemelte, az Agrárminisztérium átfogó programot hirdetett annak érdekében, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön a fával borított terület aránya az országban. A Vidékfejlesztési Program megnövelt erőtelepítési támogatásának köszönhetően 17 ezer hektár új erdő telepítésére adtak be kérelmet a gazdák.

Az államtitkár hozzátette, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve minden megyében létrehozzák az "újszülöttek erdejét", ahová a születendő gyermekek után fejenként legalább 10 darab, évente összesen 1 millió facsemetét ültetnek el.

A belterületek zöldítése érdekében meghirdetett Településfásítási Program keretében közel 500 önkormányzat területén 12 ezer darab nagyméretű fát ültetnek el - ismertette a politikus.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta, Komárom-Esztergom megyében 11 település pályázott sikeresen a programra, Mocsán az Arany János Általános Iskola mellett parkban 25 fát ültettek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Életmód

NMHH: az internethasználatban Magyarország az első tíz között van az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így az ország a webhasználatban nagyot lépett előre

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Nagy Márton: ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.