Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 25. 14:16, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

Nem lehet számítani jövőre sem béremelésre az egészségügyben – közölte Réthelyi Miklós miniszter egy egészségügyi konferencián, hozzátéve:

az ágazatban dolgozóknak a pótlékok és az ügyeleti díj emelésével szeretnének segíteni.

Valószínűleg jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyi ágazatban – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy pénteki, budapesti konferencián. A tárcavezető kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy anyagiakban is könnyebbé tudják tenni az egészségügyi dolgozók munkáját. Ugyanakkor „sajnos egy általános béremelésre valószínűleg a jövő évben sem lesz lehetőség”, de a pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével szeretnének segítséget nyújtani az ágazatban dolgozóknak.

A védőnők, szülésznők és gyermekápolók országos konferenciáján – amelyet a Semmelweis Egyetemen rendeztek – Réthelyi Miklós azt is megjegyezte: az intézmény egykori rektoraként is fontosnak tartotta az ápolói, szakdolgozói munka erősítését és hangsúlyozását, és ez a véleménye az elmúlt húsz évben sem változott.

Nem véletlen, hogy a három szakma dolgozói – már huszonkettedik alkalommal – közösen tartják konferenciájukat, hiszen munkájuk szorosan kapcsolódik egymáshoz. A kismama és a magzat sorsával először a védőnők foglalkoznak, aztán a szülésznőké lesz a főszerep, később pedig a gyermekápolók és ismét a védőnők segítenek az anyának és gyermekének – fejtette ki a miniszter. A védőnői szakma ráadásul „magyar specialitás”, ezért azt Magyarország uniós elnöksége alatt példaként állították a többi ország elé – mondta Réthelyi Miklós.

A demográfiai krízis ellen csak összefogással és tudatos szemléletformálással lehet fellépni – közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken a kormány által meghirdetett családbarát munkahely pályázatának eredményhirdetésén a Parlamentben. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a rendezvényen, ahol 18 díjazott vehette át az elismerést, arról beszélt, hogy a kormány több intézkedése, közte az adórendszer megújítása gondoskodik a családok támogatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket