Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Február 17. 06:31, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A mozis toplista élre sprintelt a világ legyorsabb sündisznója, Sonic

A mozis toplista élre sprintelt a világ legyorsabb sündisznója, Sonic

A világ legjobb bemutatóhétvégi bevételét hozta egy videojátékból adaptált egészestés mozifilm számára Sonic, a sündisznó.

A Paramount családi filmje 57 millió dollár jegybevételre tett szert a hétvégén az észak-amerikai mozikban és 100 millió dollárt forgalmazott globálisan iparági becslések szerint.

Mivel az Egyesült Államokban háromnapos ünnep van, várhatóan hétfő estére 68 millió dollárra fog rúgni az észak-amerikai jegybevétel - adta hírül a Variety filmes hírportál.

A vártnál jobb kezdés azért is figyelemre méltó, mivel a videojátékokra épülő filmek nem igazán jönnek be a mozilátogatóknak. Igaz ez Sonic esetében is, amelynek első előzetesét tavaly annyira lehúzták a rajongók, hogy Jeff Fowler rendezőnek vissza kellett térnie a rajzasztalhoz, hogy átdolgozza a kék sündisznó alakját, jobban visszaformálja őt a SEGA játékkonzolok sündisznójává. Emiatt a 87 millió dolláros költségvetéssel készült film őszre tervezett bemutatóját el is kellett halasztani három hónappal.

A címszereplő átformálása bölcs döntés volt, Sonicot a mozis toplista élére repítette, amivel a második helyre szorította le a múlt heti listavezetőt, a Ragadazó madarak című filmet, amely 17,1 millió dollárt forgalmazott ezen a hétvégén.

A kasszasikerlista harmadik helyére A vágyak szigete című misztikus horrorfilm került 12,4 millió dollárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.