Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 22. 14:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A környező országokban hódít a győri cég

A környező országokban hódít a győri cég

Bővíti közép-kelet-európai piacait a napelemparkokat építő győri Raabvill Kft.; a tavaly több mint tízmilliárd forint forgalmat elért társaság 30 százalékos növekedést tervez az idén.

Mondta Krupánszky Gábor ügyvezető igazgató az MTI-nek.

A cég a megújuló energiaforrások terén érzékelhető dinamikus növekedésre alapozza forgalombővülési várakozását. Csehország és Szlovákia után új piacuk Bulgária, ahol az 1 MWp teljesítményű (Megawatt-peak – a csúcsteljesítmény megawattban) napelempark kivitelezésén már dolgoznak, s egy ennél ötször nagyobb teljesítményű naperőmű megvalósítását készítik elő. Az ügyvezető igazgató szerint ígéretes piac Románia is, ahol előreláthatólag nyáron indulhat 3-4 MWp teljesítményű napelempark létesítése a Raabvill generálkivitelezésében.

A vállalkozás Csehországban és Szlovákiában összesen több mint 50 MWp teljesítményű naperőművet épített, ami sokszorosa a Magyarországon telepített hasonló rendszereknek – mondta Krupánszky Gábor, hozzátéve, hogy a cég által felszerelt napelemek 15 ezer háztartás ellátására elegendő energia termelésére képesek. A vállalkozás lát lehetőséget piacszerzésre Magyarországon is, ahol eddigi legnagyobb projektjük egy 50 kW-os erőmű.

A megújuló energia ágazat tavalyi 6 milliárd forintos árbevétele már túllépte a vállalkozás másik profilja, az építőiparhoz kapcsolódó villanyszerelési tevékenység mintegy 4 milliárdos forgalmát. A napelemes erőművek tervezésénél, szerelésénél és üzemeltetésénél a cég átlagosan félezer dolgozót foglalkoztat.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket