Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

3 éve nem látott zuhanások - 260 forintos frank

3 éve nem látott zuhanások - 260 forintos frank

Utoljára a 2008-as Lehman Brothers csőd utáni időszakban estek olyan mértékben a tőzsdék, mint a hétfő esti és a kedd hajnali kereskedésben.

A New York-i mutatók 5,5 és 6,9 százalékos mértékben estek. Az ázsiai tőzsdéken is folytatódik a pánikszerű eladási hullám. A recessziótól való félelem miatt 260 forint fölött is járt a svájci frank árfolyama.

Bár Barack Obama amerikai elnök hétfő este televíziós beszéddel igyekezett hűteni a kedélyeket, miszerint az Egyesült Államok tovább vizsgálja a deficitcsökkentés lehetőségét, és függetlenül a hitelminősítői döntéstől, mindig is AAA-s hitelbesorolású ország marad, úgy tűnik, ez nem nyugtatta meg a piacokat. A Wall Street-en utoljára a Lehman Brothers befektetési bank 2008-as csődjekor voltak ilyen mértékű zuhanások. Volt olyan periódus, amikor a Bank of America részvényei 20 százalékkal estek.

A tőzsdei pánik kedd hajnalban is folytatódott. Az ázsiai tőzsdék 1-7 százalék közötti mértékben esnek. Nem tett jót a hangulatnak, hogy a svájci kormány válságtanácskozásán semmiről sem döntött, sőt, megerősítették eddigi devizapolitikájukat. Erre a svájci frank 1,07 alá erősödött az euróval szemben, ami a forint tekintetében 260 forint 78 filléren mindenkori csúcsot jelent. A reggeli órákra is csak 257-ig szelídült az árfolyam.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket